Welke verzekeringen heb je nodig als verhuurder en huurder?

Jonge vrouw scrollt op haar smartphone door de foto's en video's van de plaatsbeschrijving

Verhuren en huren brengt bepaalde risico’s met zich mee. En die risico’s liggen overal op de loer, van brand tot schade aan een gebouw. Een verwittigd man is er twee waard, en dus is het slim om de nodige verzekeringen af te sluiten. Waarop moet je letten?

 

Aanbevolen verzekeringen voor verhuurders

Als verhuurder kan je meerdere types verzekeringspolissen afsluiten.

  • Brandverzekering
    Het is alvast belangrijk om als eigenaar een brandverzekering af te sluiten, zodat je het verhuurde pand maximaal beschermt tegen mogelijke schade.
  • Verzekering tegen wanbetaling
    Ook een verzekering tegen onbetaalde huur en een rechtsbijstandsverzekering zijn belangrijke polissen. Op die manier ben je als verhuurder beschermd tegen huurders die hun betalingsverplichtingen niet of onvoldoende nakomen.

 

Aanbevolen verzekeringen voor huurders

Ben je huurder? Dan raden we je aan om een speciale verzekeringspolis voor huurders af te sluiten. Deze polis moet de huurrisico’s dekken en de gevolgen van mogelijke schade die je als huurder kan veroorzaken aan het gehuurde pand.

Een waterdicht huurcontract met Immoweb Docs

Gebruik Immoweb Docs voor je huurcontract. Zo is je huurcontract niet alleen 100% waterdicht, je kan er meteen ook de nodige verzekeringen aan koppelen.

Wat je ook kan interesseren: