Voeg gevalideerde foto’s toe aan je plaatsbeschrijving met Homestamp

Jonge vrouw scrollt op haar smartphone door de foto's en video's van de plaatsbeschrijving

Tekst door: Sadri Ellouze, Advocaat CEW & Partners

Een plaatsbeschrijving bij een huurovereenkomst is een belangrijk document. Met de digitale applicatie Homestamp kan je dat document nu extra waarde geven door gevalideerde foto’s of videobestanden toe te voegen. Maak kennis met deze vernieuwende en veilige tool.

 

Wat is een plaatsbeschrijving bij een huurovereenkomst?

Een ingaande plaatsbeschrijving is een gedetailleerde beschrijving van de staat en de inrichting van een huurwoning op het ogenblik dat de huurder er komt wonen. Bij vertrek wordt er een gelijksoortig document opgesteld, een uitgaande plaatsbeschrijving.

 

Waarom is een plaatsbeschrijving belangrijk?

Met een plaatsbeschrijving kunnen betwistingen over de staat van het huurpand vermeden worden. Het document speelt dus een belangrijke rol voor een goede onderlinge verstandhouding tussen verhuurder en huurder.

 

Hoe kan Homestamp plaatsbeschrijvingen beter maken?

Met de applicatie Homestamp kan je plaatsbeschrijvingen extra waarde geven door foto’s of videobestanden, waarbij de precieze datum en uur worden gevalideerd, aan het document toe te voegen. Die gegevens kunnen achteraf niet meer bewerkt of gewijzigd worden.

 

Welke voordelen biedt Homestamp aan verhuurder en huurder?

Homestamp is ideaal om te bewijzen dat de foto’s en video’s van een gehuurd pand wel degelijk op een bepaald tijdstip genomen zijn (door verhuurder of huurder). Het is niet mogelijk om uur en datum te manipuleren. Dit biedt extra zekerheid voor beide partijen en vermijdt onnodige discussies over huurschade achteraf.

 

Enkele concrete voorbeelden waarbij Homestamp kan helpen

Homestamp is uiterst handig om vlot en snel het verbruik van een tank en meterstanden op te nemen. Daarnaast kan de app ook gebruikt worden om EAN-codes of andere identificatiecodes van meters voor water, gas en elektriciteit op foto vast te leggen. De tool is ook handig voor de identificatie van sleutels, afstandsbedieningen, badges, chips en andere voorzieningen die de huurder ontvangt en bij het einde van de huurovereenkomst moet teruggeven.

Een waterdichte plaatsbeschrijving met Homestamp

Het is van essentieel belang een gedetailleerde plaatsbeschrijving op te maken bij elke huurovereenkomst. Vermijd lange en dure geschillen over de staat van een pand en gebruik Homestamp om je foto’s en video’s te valideren.

Wat je ook kan interesseren: